Cursuri de prim ajutor AVANSAT

ALS: Abordarea completă pentru gestionarea stopului cardiac și al urgențelor post-resuscitare

Cursul ALS își propune să formeze candidații în vederea identificării cauzelor stopului cardiac, a recunoașterii pacienților care riscă să se deterioreze și a gestionării atât a stopului cardiac, cât și a problemelor de “peri-stop” întâlnite în prima oră după resuscitarea inițială.

gestionarea stopului cardiac
Cursuri prim ajutor avansat

Pregătirea profesioniștilor din sănătate pentru situații critice

Medskill Center a dezvoltat cursul de furnizor de Suport Vital Avansat (ALS) pe baza ghidurilor ERC. El reprezintă un curs standardizat care predă profesioniștilor din domeniul sănătății liniile directoare și competențele de resuscitare bazate pe dovezi. Cursul ALS oferă o abordare standardizată a resuscitării cardiopulmonare la adulți și urmărește să formeze candidații în vederea identificării cauzelor stopului cardiac, a recunoașterii pacienților care riscă să se deterioreze și a gestionării atât a stopului cardiac, cât și a problemelor “peri-stop” întâlnite pe parcursul primei ore după resuscitarea inițială.
Cui se adresează?
 • Medici, asistenți medicali și alte cadre medicale care trebuie să furnizeze ALS în spital sau în afara acestuia
 • Medici, asistente medicale și paramedici care lucrează în structurile de urgență ale spitalului sau în sistemele medicale de urgență cei care asistă în mod regulat la stopuri cardiace sau care ar putea fi așteptați să conducă o echipă de stop cardiac
 • Persoanele care sunt în mod regulat membri ai echipelor de resuscitare sau care lucrează în mod regulat în cadrul EMS paramedicii seniori și tehnicienii specialiști din spitale
Competențe învățate
 • Recunoașterea și tratarea unui pacient în stare de deteriorare folosind o abordare structurată ABCDE
 • Efectuarea resuscitării cardio-respiratorii standardizate la adulți
 • Gestionarea unui stop cardiac în cadrul unei echipe multidisciplinare într-o situație de urgență
 • Utilizarea abilităților non-tehnice pentru a facilita o conduită de echipă eficientă și o participare activă a membrilor echipei

Medic specialist ATI

Asistent Universitar

Dr. Bogdan Vintilă

Structura cursului și programei

Cursul cuprinde:

 • Ateliere de lucru
 • Stații de învățare
 • Cursuri teoretice
 • Simulare a stopului cardiac (CAS)

Cunoștințele candidaților sunt evaluate prin intermediul unei lucrări cu întrebări cu variante multiple de răspuns. Competențele practice privind gestionarea căilor respiratorii și abordarea inițială a unui pacient aflat în colaps (inclusiv suportul vital de bază și defibrilarea, dacă este cazul) sunt evaluate în mod continuu. Există, de asemenea, o evaluare a unui stop cardiac simulat (CASTest). Candidații care ating standardul cerut primesc un certificat de furnizor ALS.

Natura multidisciplinară a cursului încurajează munca eficientă în echipă. Prin pregătirea în echipă, toți furnizorii de ALS au posibilitatea de a dobândi experiență atât ca membri ai echipei de resuscitare, cât și ca șefi de echipă.

Studenții la medicină, asistenții medicali și alți furnizori de asistență medicală pentru care acest curs ar putea depăși nevoile de formare ar trebui să fie încurajați să urmeze cursul Immediate Life Support (ILS).

Important
Cursurile de Prim Ajutor pot fi achiziționate și prin SICAP/SEAP!
Contactează-ne pentru detalii!

Curs de

Prim ajutor pediatric

Tehnici esentiale

Pentru asistenți medicali

Sună acum!
×