Curs de Prim Ajutor ESENȚIAL

Suportul vital de bază (BLS) și utilizarea defibrilatoarelor automate (DEA)

Suportul vital de bază (BLS) combinat cu utilizarea defibrilatoarelor automate (DEA) constituie primul pas esențial în acordarea de ajutor unei persoane aflate în stop cardiac.

Cursurile noastre de Prim Ajutor sunt conduse de instructori certificați care te vor îndruma și asista în parcursul tău de învățare, asigurându-se că dobândești competențele necesare pentru a salva vieți.

defibrilator extern automat
Cursuri prim ajutor esential

Cunoștințe și abilități prin învățare interactivă

Învățarea suportului vital de bază și a utilizării defibrilatorului extern automat este un proces interactiv care necesită atât cunoștințe, cât și abilități.

DEA-urile sunt disponibile pe scară largă în întreaga Europă. Acest curs include printre altele și formarea privind modul de utilizare a unui DEA (Defibrilator Extern Automat) atunci când este disponibil unul.

Primul Ajutor Esențial (BLS) este fundamental pentru orice resuscitare cardiopulmonară. Conform Legii nr. 319/2006 a securității și sănătății în muncă, acest tip de curs este obligatoriu pentru categoriile profesionale cu risc ridicat de accidentare.

Nu există cerințe specifice pentru admiterea la acest curs. Oricine se poate înscrie la un curs de Prim Ajutor.

Cursul este destinat atât persoanelor care nu au pregătire medicală în domeniu cât și profesioniștilor din domeniul medical ce doresc reîmprospătarea cunoștințelor potrivit progresului practic și teoretic.

Cursul presupune
  1. Evaluarea Victimei: Învățați cum să identificați rapid starea unei victime și să determinați ce măsuri trebuie luate.
  2. Eliberarea Căii Aeriene: Tehnici pentru a asigura că victima poate respira corect și fără obstrucții.
  3. Resuscitare Cardio-Pulmonară: Instruire în tehnici de CPR pentru a menține circulația sângelui și oxigenarea.
  4. Utilizarea Defibrilatoarelor Automate: Instrucțiuni pas cu pas pentru utilizarea corectă a defibrilatoarelor în situații de urgență.
  5. Poziția Laterală de Siguranță: Cum să poziționați victima într-o manieră care să prevină leziunile suplimentare.
  6. Dezobstrucția Căilor Aeriene: Abordarea corectă în cazul victimelor care s-au înecat cu un obiect străin.
  7. Apelul la 112: Cum să comunicați eficient cu serviciile de urgență pentru a asigura cel mai rapid și adecvat răspuns.


Metodologia de Învățare:
Toate tehnicile prezentate vor fi practicate pe simulatoare medicale de ultimă generație, oferind feedback în timp real. Participanții vor folosi defibrilatoare simulate și veste de training pentru metoda Heimlich, punând accent pe abordarea practică, denumită “hands-on”.

Situații de Urgență Suplimentare: Pe lângă tehnicile de bază, cursul va aborda și alte situații de urgență care pot apărea în viața de zi cu zi, precum sângerări, fracturi, luxații, entorse, arsuri, leșin, sincopă și atacuri de panică. Acestea vor fi discutate și analizate alături de lectorii noștri experimentați.

Lector MEDSkill Center

Medic rezident Radiologie și Imagistică Medicală

Dr. Gabriela POP

Detalii curs:

Cursurile organizate în centrul nostru se vor desfășura cu un număr de maxim 10 persoane.

Locația desfășurării cursului este Bd. Pache Protopopescu nr.96, sector 2 București sau la locația beneficiarul în cazul companiilor, iar în cazul grupurilor, organizarea va avea loc oriunde în țară.

Cursantul va primi în termen de 14 zile de la efectuarea cursului un certificat care atestă cunoștințele dobândite.

Certificatul de participare la cursul de Prim Ajutor nu are termen de valabilitate, dar recomandăm repetarea cursului la o perioadă de 1 an de la data eliberării certificatului.

Important
Cursurile de Prim Ajutor pot fi achiziționate și prin SICAP/SEAP!
Contactează-ne pentru detalii!

Curs de

Prim ajutor pediatric

Curs de

Prim ajutor avansat

Sună acum!
×