Tehnici esențiale pentru Asistenți Medicali

Aptitudini clinice de bază - Esențiale pentru profesioniștii din domeniul medical

Aptitudinile clinice de bază sunt un set de competențe și abilități esențiale pentru orice profesionist medical care își desfășoară activitatea într-un mediu clinic. Aptitudinile clinice de bază sunt dobândite prin experiență și prin formare medicală continuă, și sunt esențiale pentru îngrijirea pacienților într-un mod eficient și sigur, pentru asigurarea calității îngrijirii pacienților.

tehnici pentru asistenti medicali
tehnici esentiale pentru asistenti

Excelență în îngrijirea medicală: Dezvoltarea aptitudinilor clinice de bază prin cursurile MEDSkill Center

Cursul Tehnici Esențiale pentru Asistenți Medicali este destinat atât persoanelor care urmează o carieră medicală, în special elevilor școlilor postliceale și studenților facultăților de profil medical, asistenților medicali debutanți, dar și persoanelor care își doresc să urmeze o carieră în asistența medicală

Cursul este un program integrat care combină două module esențiale: Recoltare Probe Biologice și Administrare Tratament.

Modul 1. Recoltare probe biologice

În modulul de Recoltare Probe Biologice participanții vor fi introduși în teoria și practica recoltării probelor de sânge, urină și fecale. Acest modul acoperă în principal tehnici esențiale de recoltare, de pregătire a pacientului, de alegere a echipamentului adecvat și de respectare a normelor de igienă și siguranță. Cursanții vor învăța să pregătească pacientul pentru recoltare, să utilizeze corect instrumentele medicale și să asigure integralitatea probelor colectate. De asemenea, se vor aborda normele de igienă și siguranță precum eliminarea deșeurilor medicale, responsabilitățile legale și etice asociate cu recoltarea.

Sructură modul:

 1. Recoltarea sângelui venos
 2. Recoltarea exudatului faringian și nazal
 3. Recoltarea sputei
 4. Recoltarea coproculturii
 5. Recoltarea uroculturii și sumarului de urină

Lector MEDSkill Center

Asistent Medical Generalist cu grad Principal

A.M.G Camelia Dobre

Modul 2. Administrare Tratament

În modulul de Administrare Tratament cursanții vor dobândi competențele necesare pentru a administra tratamente medicale în mod eficient și sigur. Acesta se axează pe pregătirea medicamentelor, diferitele modalități de administrare și monitorizarea pacienților. Participanții vor fi familiarizați cu metodele de administrare, cum ar fi orală, intravenoasă și intramusculară, și cu echipamentele specifice utilizate.

Structură modul:

 1. Administrare medicație pe cale orală
 2. Administrare medicație pe cale injectabilă
  •  Intramuscular
  •  Intravenos
  •  Intradermic
  •  Subcutanant
Important
Cursurile de Prim Ajutor pot fi achiziționate și prin SICAP/SEAP!
Contactează-ne pentru detalii!

Curs de

Prim ajutor pediatric

Noțiuni

Fundamentale de igienă

Sună acum!
×