Raluca Mihaescu

Dr. Raluca Mihaescu

Medic rezident pediatrie

Alegerea Pediatriei și Angajamentul în Voluntariat

În urma absolvirii Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, promoția 2022, Raluca a decis că specializarea Pediatrie este cea care i se potrivește, o pasionează și pe care dorește să o urmeze pentru a deveni un profesionist în domeniul sănătății.

Pe parcursul anilor universitari, Raluca a activat în diverse acțiuni de voluntariat, de la organizarea, dar și participarea la conferințe, la proiecte de donare de sânge sau oferirea de consulturi gratuite pentru populația din zone cu acces dificil la servicii medicale, în cadrul asociației Caravana cu Medici. Ulterior, cu ajutorul cunoștințelor și experiențelor acumulate în urma practicii medicale din Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Cluj-Napoca, în calitate de medic rezident pediatru, a continuat să consulte gratuit micii pacienți din zonele defavorizate ale României, în cadrul campaniilor organizate de proiectul Ambulanța socială.

Conștientizarea Nevoilor Părinților și Implicarea în Educație

În urma acestor activități, Raluca a sesizat o serie de probleme cu care se confruntă părinții, dar și o nevoie și o dorință acută de informare în ceea ce privește sănătatea copiilor lor. De asemenea, a înțeles că medicul pediatru nu are numai responsabilitatea de a diagnostica și trata diferitele afecțiuni care apar la copii, ci și aceea de a oferi sfaturi în legătură cu regimul alimentar, igiena sau alte activități de prevenție a îmbolnăvirilor și promovare a sănătății. Astfel, stimulată de pasiunea pentru tot ceea ce presupune această specializare, a decis să contribuie la educația părinților prin articole informative în care să abordeze diverse teme medicale, uzuale sau controversate, alăturându-se cu mult entuziasm echipei Medskill.

Contribuția la Educația și Informarea Comunității

Raluca a decis să contribuie la educația părinților prin articole informative în care să abordeze diverse teme medicale, uzuale sau controversate, alăturându-se cu mult entuziasm echipei Medskill.
Sună acum!
×